Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 11.03.2017.
08:40
sputniknews.com, Vestionline A
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom insistirao je na prekidu rusko-kurdskih kontakata i otkrivanju agenata-gulenista u Rusiji. Ako uspe u tom cilju, Erdogan će značajno ojačati svoju poziciju na spoljnopolitičkoj i unutrašnjoj areni, piše "Sputnjik".
Nedelja 12.03.2017.21:24
Помоћи ће него шта, решиће га брига то јест Турске и Константинопоља и коначно ће Руси изаћи на топла мора и без посредника-паразита трговати са светом на равноправним основама. А банкстери и нато земљаци нек трже пристојнији посао од којег могу живети и децу ранити а не само од сплетки, бесмисленог насиља, паљачки, лажног суђења, лагања, хушкање једних на друге и осталих „јуначких“ дела тако драгих кретенском западном самобитном духу......
Nedelja 12.03.2017.21:26
На јучерашњем састанку са Ердоганом Путин је изјавио: „Русија је срећна што се односи са Турском успостављају брзим темпом“. Међутим, током завршне прес-конфетренције оба политичара су разменила оптужбе дипломатским фразама и обећали један другом да ће радити на побољшању сарадње. Путин је обећао да ће постепено укидати санкције Турској које су остале из времена кризе након обарања руског ацвиона Су-24 изнад Сирије 2015. године, нагласивши да треба сарађивати у сфери безбедности. Руски председник је потврдио намеру да ове године покрене изградњу „Турског тока“.
Nedelja 12.03.2017.21:26
Најинтересантнији део разговора Ердогана и Путина било је питање међународне безбедности, пре свега сарадње у Сирији, где се оружане снаге обе земље боре против терористичке претње. Заједно са турским председником у Москву је стигла и делегација војног врха на челу са министром одбране Турске која је разговарала о сарадњи у Сирији.
Nedelja 12.03.2017.21:27
По мишљењу политолога, стручњака за односе са турским медијима Александра Кирпичева турски председник се у Москви усредсредио на курдски фактор. – За Ердогана је курдски фактор црвена марама у оквиру регионалне безбедности и безбедности саме Турске. Турски председник је стигао у Русију да позове Русију да прекине било какву сарадњу са Курдима, посебно са Радничком партијом Курдистана и сиријском курдском партијом „Демократски савез“. За Ердогана је важно да Русија не сарађује са Курдима на територији Сирије где изводи операцију „Штит Еуфрата“ која је у суштини усмерена против Курда. Овде Анкара планира да постави тампон зону између турске границе и курдских региона – сматра овај експерт.
Nedelja 12.03.2017.21:27
Говорећи о сарадњи са Русијом у сфери безбедности, Ердоган је посебно обратио пажњу на на организацију ФЕТО, повезану са исламским проповедником Фетулахом Гуленом. – Што се тиче терористичке организације ФЕТО, на жалост, знамо да она под видом неке друге организације воде своју делатност у неким градовима Русије – као и у Москви и Санкт Петербургу. Ми верујемо да ће руске власти предузети кораке како би се прекинула ова делатност – изјавио је турски председник. – Узимајући у обзир да се у Турској сада може ухапсити сваки опозиционар под оптужбом да је гулениста, московска изјава Ердогана о ФЕТО могла би бити сигнал, упућен Курдима. У Москви постоји званично представништво сиријског Курдистана које нервира Анкару – сматра аналитичар Иљшат Саетов. Што се тиче тиче Гуленових школа, оне су још 2007-2008. године затворене у Русији, због страха од ширења османске идеологије.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)